Orice apărea în ziarele de altădată putea fi considerat adevărat, deoarece “aşa scrie la jurnal”. Cele 4-5 ziare naționale interbelice acopereau în mare parte aceleași subiecte, astfel că nu se contradiceau decât din punct de vedere ideologic, în funcție de orientarea politică.
În rest, ele erau foarte similare, având rubrici sociale, economice-bancare, culturale, de divertisment și sport. Pe aceste subiecte exista uniformitate, toate ziarele prezentau evenimentele într-un mod similar, nu exista opoziție, dacă așa e scris în jurnal, atunci așa trebuie să fie! Acest lucru era valabil mai ales în ceea ce privește sfaturile practice de diverse tipuri, sfaturi medicale, casnice, cosmetice, culinare sau de înfrumusețare, foarte multe fiind dedicate doamnelor.
Într-o jumătate de pagină, găsim informații despre cum să periem părul, precizându-se că “a peria părul nu înseamnă a-l aplatiza pe cap, dimpotrivă, înseamnă a-l aerisi”. De asemenea, găsim și un remediu pentru chelie la bărbați, alături de explicarea de ce femeile nu suferă de chelie. Se oferă rețete pentru creșterea genelor, creme și loțiuni împotriva pistruielor, acneei și ridurilor.
Se discută și despre fardarea adolescentelor, indicându-se că ar fi mai bine să nu o facă. Pentru îngrijirea pleoapelor, se recomandă comprese cu apă rece timp de 10 minute, deoarece pleoapele sunt printre primele părți ale corpului care trădează oboseala și înaintarea în vârstă.
O revistă din 1929 prezintă o fotografie din 1905, ironizând modul în care se făcea plajă la acea vreme. Ideea poate fi preluată și de ziarele actuale, prezentându-ne costumele de baie purtate acum 24 de ani, în 1989!
Sunt prezentate două noi modele de pălării, cu instrucțiuni precise, unul de lux potrivit pentru ocazii speciale, teatru, bar etc., iar celălalt mai puțin pretențios, potrivit pentru după-amiază. Se oferă detalii despre modul în care au fost confecționate.
Ultima fotografie este un bonus pentru cititoarele site-ului nostru!
Source link